El projecte Fent Cims

Sabem que no cal anar lluny per gaudir d’un paisatge espectacular, però també sabem com de difícil pot ser trobar-lo. A Fent Cims et proporcionem les eines perquè, a través del repte 100 Cims, planificar les teves excursions sigui més fàcil que mai.

Missió

Des de Fent Cims hem desenvolupat una aplicació mòbil on els interessats en l’excursionisme, independentment del seu nivell d’expertesa, podran fer un seguiment del seu progrés al repte 100 Cims i descobrir els seus propers objectius.

Visió

Volem esdevenir un espai per la comunitat del repte 100 Cims, des d’on aquesta comunitat pugui expandir-se, interactuar, aprendre i compartir el seu progrés.

Valors

Fent Cims neix de la voluntat de posar en evidència la riquesa natural del territori català a través de l’excursionisme mantenint l’esperit original no competitiu del repte 100 Cims.

Saber on anar ja no serà un problema.

En un món on la informació es troba a un clic de distància en quantitats desmesurades, trobar el que estàs buscant cada cop és una tasca més complicada.

Per aquest motiu a Fent Cims ens hem proposat posar a l’abast de tothom una eina fàcil d’usar que serveixi de referència a l’hora de triar els teus objectius excursionistes, promovent la participació en el repte 100 Cims de la FEEC, la Federació d’Entitats Excursionista de Catalunya.

El Repte 100 Cims

Amb l’objectiu de promocionar la riquesa natural del territori tot fent excursionisme, la FEEC va crear l’any 2006 el repte dels 100 Cims, en el qual els participants han de fer un mínim de 100 cims d’una llista proposada, al seu ritme i sense competir.

522

cims de Catalunya, la Catalunya Nord i Andorra

+250k

rutes a Wikiloc amb el text «100 Cims»

25k

ascensions registrades a la FEEC l’any 2022

Més informació sobre el repte oficial al web de la FEEC

100 Cims, referent de excursionisme català.

La gran quantitat d’activitats organitzades al voltant del repte i l’augment de la seva presència a les xarxes socials evidencia el seu èxit i el seu potencial per esdevenir una font d’informació de referència.

Malauradament, no existeix cap eina moderna, potent i entenedora per fer un seguiment de les ascensions en el repte 100 Cims. A més, el registre dels cims assolits al repte oficial està limitat a les persones federades, oblidant una part important de la comunitat: aquells qui comencen i encara no s’han federat.

Tenim clar allò que realment importa

i creiem el potencial del repte 100 Cims com a mitjà on difondre els valors que ens defineixen:

  • Fer palesa la riquesa natural del territori a través de l’excursionisme.
  • Incrementar el respecte pels espais naturals i fomentar pràctiques sostenibles i de conservació.
  • Promoure l’activitat física a l’aire lliure de forma segura.
  • Donar visibilitat al turisme local i al comerç de proximitat.
  • Mantenir l’esperit original no competitiu del repte 100 Cims.

El repte com no l’havies vist mai fins ara

Fent Cims posa solució a la desmesurada quantitat d’informació existent que dificulta poder triar on anar a la muntanya i a la manca de recursos per gestionar el repte 100 Cims a escala personal.

Fiable

Llistat complet dels 522 cims del repte 100 Cims triats per un comitè expert segons la qualitat panoràmica i importància geogràfica.

Fàcil de fer servir

Pensat per ajudar-te a triar els teus objectius i controlar el teu progrés al repte. Tot en un mateix lloc i accessible des de diferents dispositius.

Per a tothom

Tant si ets un expert com si encara no estàs federat perquè tot just comences. Cims de tots els nivells i dificultats. Només has de triar els que millor s’adapten a tu i ja pots començar.